Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A hátsó kertben tesztelték a robbanószerkezetet

2015.12.29. 20:39

Bűnösnek találta terrortámadás előkészítésének vádjában a 25 éves Mohammed Rehmant és 24 éves feleségét, Sana Ahmed Khant egy londoni bíróság. A házaspár a 2005-ös londoni metróban elkövetett öngyilkos merényletek tizedik évfordulóján akart robbantásos támadást végrehajtani az angol fővárosban.

A tervek szerint a férj öngyilkos merényletre készült. A hatóságok a Reading városban lévő családi házukban olyan vegyszereket találtak, amelyekből robbanóanyagot lehet készíteni. Egy felvételen, amelyet Mohammed készített, az látható, hogy egy kisebb robbanószerkezetet tesztel a hátsó kertben, írja az MTI.

Mohammed Silent Bomber (Csöndes Robbantó) néven a Twitter közösségi oldalon azzal a kérdéssel fordult más felhasználókhoz, hogy hol robbantson az 52 életet követelő londoni metróban elkövetett merényletek évfordulóján: a Westfield London bevásárlócsarnokban vagy a tíz évvel ezelőtti merénylet helyszínén, a londoni metróban.

A nyomozás kiderítette azt is, hogy a férjnek már csak pár nap kellett volna ahhoz, hogy elkészítse a hatalmas pusztításra képes pokolgépét.

Nagy-Britanniát és a világot megrázta, amikor 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő három metrókocsiban felrobbantotta magát Londonban. A terrortámadásnak 52 halálos áldozata volt, és több mint 700 ember sebesült meg.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.