Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

19 év után bukott le a csecsemőrabló

2016.03.10. 13:17

Bűnösnek találta a dél-afrikai bíróság azt az 51 éves nőt, akit azzal vádoltak, hogy 1997-ben ellopott egy csecsemőt egy fokvárosi kórházból – írta a BBC.

Az asszony sajátjaként nevelte fel a lányt, nem messze a gyerek igazi szüleitől és testvérétől. Épp ez a közelség vezetett az igazság felfedéséhez. Az édesapa vette észre, hogy lányához – aki az elrabolt első testvér után született – hasonlít egy iskolatársa. Később kiderült, hogy a lány születési dátuma megegyezik az eltűnt lány születésnapjával.

Az apa elmondás szerint egy hónapon át gyűjtötte a bizonyítékokat, mire a rendőrséghez fordult. A DNS-vizsgálat az ő gyanúját igazolta.

Besétált és elvitte

„A baba sírt, ekkor egy bordó ruhás nő bejött, azt kérdezte, felveheti-e a gyereket” – emlékezett vissza a császáros szülés utáni napra az édesanya, akik mindössze 18 éves volt. „Fájdalmaim voltak, gyógyszereket kaptam, elaludtam. A következő, amire emlékszem, hogy a nővér azt kérdezi, hol van a gyerekem.”

A kórházban azonban már hiába keresték és az országos kutatás sem vezetett eredményre.

A sajtóban Zephanynak nevezett lányt felnevelő nő viszont azt állítja, mindvégig abban a hitben volt, hogy legálisan adoptálta a gyereket saját vetélése után. Elmondása szerint egy Sylvia nevű nő adta át a babát egy pályaudvaron, és többé már nem látta őt. Adoptálási papírt is aláírt, de elvesztette őket.

A bíróság elutasította a meseszerű védekezést, elítélve az asszonyt.

Happy end, az nincs

A sajtóban Zephanynak nevezett lány megkerült ugyan, de számára ez sokkal inkább jelentik a bonyodalmak kezdetét, mint a végét. 

„Nem gondolnak bele, hogy ő az anyám? Igaz ez vagy sem, ez nem ok arra, hogy játékszerükként kezeljék” – fakadt ki a sajtóra az egykor elrabolt, mára 19 éves lány, aki nem is költözött biológiai családjához. Továbbra is eddigi otthonában lakik, azzal az emberrel, aki az apjaként nevelte fel.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!