Aprópénzért irtották ki az orosz családot

2016.05.03. 13:18

Beismerő vallomást tett az a három férfi, akiket a Szamara megyei rendőrfőnök-helyettes és családjának megölésével gyanúsítanak. A Volga-menti Szizrany mellett elkövett támadást először leszámolásnak gondolták, de a jelenlegi állás szerint véletlen, hogy épp egy rendőrtiszt szüleihez rontott be a négy támadó, akik közül az egyik még szökésben van.

Alekszandr Gostot – aki korábban Szizrany város főrendőre volt –, szüleit, fivérét, annak feleségét és unokahúgát az egyik volt szovjet tagköztársaságból érkezett támadók agyonverték, többükre álmukban támadtak. (A rendőrség szerint a negyedik támadó visszatért hazájába.)

A támadók azt vallották, két otthon lévőre számítottak, meglepte őket, hogy ennyien voltak, megijedtek, ezért öltek.

Aprópénzért irtották ki az orosz családot

"Rabolni mentünk, gyilkolás lett belőle...Félelemből kellett megölnünk mindenkit" – idézte az egyik elkövetőt a Rosszija24. A támadók egy kislányt is kis híján agyonvertek álmában. A hétéves Szofija életveszélyes sérülésekkel élte túl a támadást, de egyelőre kómában van.

A zsákmány 906 rubel volt – négyezer forint –, egy bankkártya, mobiltelefon és Gost rendőrigazolványa. Az egyik elkövető azzal bukott le, hogy pénzt próbált levenni a megölt rendőr kártyájáról.

A gyanúsítottakat május 1-jén, egy héttel a gyilkosság után fogták el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport