A családjával együtt öltek meg egy orosz rendőrtisztet

2016.04.24. 12:45

Családjának öt tagjával együtt meggyilkolták az orosz belügyminisztérium szamarai körzeti vezetőjének helyettes parancsnokát – írja az MTI. Az esetről a tárca sajtószolgálata számolt be.

Andrej Gost rendőrezredes 2013 és 2015 között Szizranyban egy több önkormányzat rendőrségének munkáját összefogó belügyi parancsnokság vezetője volt. Vele együtt három másik férfti és két nőt is meggyilkoltak az elkövetők. A holttesteket vasárnap, a Szizrany város melletti Ivasevka település egyik házában találták meg. 

Az áldozatok Grost szülei, fivére, annak felesége és egyik unokahúga voltak.

A Lifenews.ru szerint az áldozatokat agyonverték.

Szergej Goldstejn, a belügyi sajtószolgálat vezetője szerint a holttesteket különböző eredetű külsérelmi nyomok borítják. A helyszínen találtak egy hétéves kislányt is – a szintén megölt fivér lányát –, akit súlyos állapotban, fejsérüléssel szállítottak kórházba.

Bosszú lehetett

Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított. Alekszandr Hinstejn, az orosz állami duma bizottsági tagja a Twitteren megjelent posztjában közölte, hogy a példa nélküli kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság indítéka a nyomozók fő feltételezése szerint bosszú volt.

Hinstejn szerint legalább hárman követték el a bűncselekményt. Vasrudakkal és kalapácsokkal voltak felfegyverkezve, az áldozatok többségét álmukban érte a halál. A bizottsági elnök bejegyzésében rámutatott, hogy a bűnözők gyilkosság szándékával érkeztek; utalt rá, hogy egy bűnszervezet tagjai lehettek. A tetthelyen egy imitált robbanószerkezetet is találtak, amellyel az elkövetők feltehetően tévútra akarták terelni a nyomozást.

Gost ezredes 2013 és 2015 között Szizranyban egy több önkormányzat rendőrségének munkáját összefogó belügyi parancsnokság vezetője volt. A városban magas a bűncselekmények száma. A rendőrség tavaly akciókat hajtott végre az illegális ékszer-, alkohol- és fegyverkereskedők ellen.

Nem példátlan az ilyen leszámolás Oroszországban: 2011-ben a dél-oroszországi Kuscsovkában egy 12 fős családot irtottak ki, köztük egy újszülöttet, három kisgyermeket, egyikük a szomszédból szaladt át véletlenül. A gyilkosságot a helyben befolyásos Capok család követte el. Az áldozatok felét a szociológia kanditátusa, a helyi önkormányzat képviselője, Szergej Capok követte el. A bíróság az elmúlt öt év során három embert életfogytiglanra, hármat 20 év körüli börtönre ítélt. Szergej Capok hivatalosan szívinfarktusban halt meg 2014-ben. Négy további elítélt öngyilkos lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport