24 órán belül harmadszor is robbantottak Törökországban

2016.08.18. 13:53 Módosítva: 2016.08.18. 13:55

Kevesebb mint 24 óra leforgása alatt már a harmadik robbantásos merényletet követték el Törökország főként kurdok lakta területein.

Az ország dél-keleti részén fekvő Bitlis tartományban legalább három katona halt meg, amikor egy katonai konvojt ért támadás. Az első hírek szerint hat ember sérült meg, köztük az egyik súlyosan.  

A kelet-törökországi Elazig város rendőrkapitánysága előtt autóba rejtett pokolgép robbant.  A központtól 6 kilométerre található négyemeletes épület homlokzata szinte teljesen beomlott, a környező fák gyökerestül kiszakadtak a földből. Itt legalább 3 ember halt meg, több mint 100-an megsebesültek, köztük 10-en súlyosan.

Csütörtök kora hajnalban a kelet-törökországi Van tartomány székhelyén robbant bomba egy rendőrlaktanyánál, majd  lőfegyverekből támadtak az épületre.  Három ember halt meg, további 40 megsebesült.  A három halálos áldozat civil, a sebesültek között két rendőr van.

A kurd szeparatisták 1984 óta tartó küzdelmét 2013-ban tűzszünet zárta le, de tavaly nyáron kiújultak az összecsapások a kurd fegyveresek és a török biztonsági erők között. A konfliktusban azóta több mint 7000 kurd lázadó és a török biztonsági erők legalább 600 tagja halt meg. Recep Tayyip Erdogan török elnök a közelmúltban többször hangoztatta: a katonai beavatkozással pontot akar tenni a felkelés végére.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport