Volt feleségét lőtte le a San Bernardinó-i támadó

2017.04.11. 10:34

Kiderültek a részletek a kaliforniai San Bernardino egyik általános iskolájában történt hétfői  lövöldözésről.

Hárman haltak meg:

  • a tettes, az 53 éves Cedric Anderson
  • a volt felesége, a szintén 53 éves Karen Elaine Smith, aki a speciális nevelési igényű tanulókat foglalkoztató osztály tanára volt
  • és egy nyolcéves diák, Jonathan Martinez, akit kórházba vittek, de már nem tudták megmenteni az életét.

Az MTI idézi Jarron Burguan rendőrfőkapitányt, aki elmondta, hogy a tettesnek priusza volt: családon belüli erőszakért, engedély nélküli fegyvertartásért és kábítószer jogtalan birtoklásáért már elítélték. Az iskolába magával vitt fegyverhez sem volt engedélye.

Anderson legalább hat lövést adott le, mielőtt magával is végzett. Az iskola legalább két napig zárva marad.

Donald Trump amerikai elnök telefonon beszélt a 216 ezres város polgármesterével, Carey Davis-szel, és azt mondta, minden támogatást felajánl, amire csak szükség van.

San Bernardinóban tavaly jelentősen nőtt az erőszakos bűncselekmények száma. Hatvankét gyilkosságot követtek el, míg 2015-ben 44-en vesztették életüket. Ebben az évben volt az a terrortámadás, amit egy pakisztáni gyökerű házaspár követett el a mostani helyszíntől húsz kilométerre egy vállalati bulin. Tizennégyen meghaltak, huszonketten megsérültek. A támadók az Iszlám Állam harcosainak vallották magukat, de a terrorszervezet nem vállalta magára a merényletet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport