Öngyilkos lett a facebookos gyilkos

2017.04.18. 18:05

Megtalálták annak a férfinak a holttestét, aki a hétvégén találomra lelőtt egy 74 éves férfit Ohióban, majd az erről készült videót posztolta a Facebookon, írja a Daily Beast.

A 190 centiméteres, 110 kilós Steve Stephens vasárnap óta menekült, holttestére Pennsylvania állam Erie nevű városában találtak rá a rendőrök, a saját autójában. A 37 éves gyilkos egy fehér Ford Fusionnal menekült, majd a rendőrök egy rövid üldözés után holtan találták a kocsiban. Halálát lőtt seb okozta, az idegenkezűséget egyértelműen kizárták.

f

Eleinte még úgy terjedt a hír, hogy Stephens élőben közvetítette a gyilkosságot a Facebookon, később azonban kiderült, hogy utólag töltötte fel a videót. A felvételen az látszik, ahogy kiszáll a kocsiból, majd azt mondja: „Keressünk valakit, akit megölhetnék, itt van ez az öreg fickó!” Néhány másodperc múlva a húsvéti ebédről hazatérő nagyapa, Robert Godwin már holtan hevert a földön.

Stephens miatt magyarázkodnia kellett a Facebooknak is. „Kétségtelenül jobban kell dolgoznunk” – mondta a Facebook alelnöke, Justin Osofsky. Cleveland polgármestere csak annyit ígért, hogy el fogják kapni a gyilkost, aki akkor még újabb gyilkosságokat ígért, illetve 12 korábbit is bevallott. Az FBI úgy fogalmazott, a további gyilkosságok elkerülése érdekében életbevágó Stephens mielőbbi elfogása, a rendőrség pedig 50 ezer dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport