Kíváncsiságból ment be állig felfegyverkezve egy Walmartba a tömegmészárlás után

2019.08.10. 17:01 Módosítva: 2019.08.10. 17:58

A hét idiótája feltehetően az a 20 éves férfi, aki csütörtökön állig felfegyverkezve lépett be egy missouri Walmartba, pusztán kíváncsiságból, hogy lesz-e olyan ember, aki megpróbálja feltartóztatni.

Az eset azért is keltett nagy feltűnést, mert napokkal azelőtt El Pasóban szintén egy Walmartban kezdett mészárlásba egy férfi, 20-an meghaltak.

Dmitriy Andreychenkónál töltött gépfegyver, kézifegyver volt, testét pedig golyóálló mellény védte, így nem csoda, hogy feltűnése riadalmat okozott a boltban.  A bolt menedzsere azt hitte, hogy a férfi emberekre fog lőni, ezért bekapcsolta a tűzriasztót.

Untitled-4

Ezután egy szabadnapos tűzoltó, akinél legálisan fegyver volt, elővette azt, ráfogta Andreychenkóra, és sakkban tartotta, amíg a rendőrök megérkeztek. A rendőrök őrizetbe vették a férfit. Andreychenko azt mondta a rendőröknek, csupán néhány bevásárlótáskát vásárolt, hogy meglássa, lesz-e olyan, aki megállítja őt. 

azt akartam tudni, hogy a Walmart tiszteletben tartja-e az amerikai alkotmány fegyverviselésre vonatkozó passzusát.

A férfi azt is mondta a rendőröknek, hogy nem számított ilyen reakciókra, amit a feltűnése keltett. Azt értené, ha New Yorkban, Kaliforniában okozott volna ekkora riadalmat, na de Missouriban, nem számított rá.

A rendőrségi közleményben kitérnek rá, hogy a férfi felesége előre figyelmeztette őt, hogy nem túl okos ötlet, amire készül, és azt is mondta neki, hogy az emberek komolyan fogják venni a cselekményét a mostanában történtek miatt. A nő szerint a férje csak egy éretlen fiú.

A férfi lánytestvére pedig azt mondta a rendőröknek, hogy a férfi megkérte őt arra, hogy készítsen videót erről az egész eseményről, amit a férfi közösségi kísérletnek nevezett. Ehelyett a testvér is figyelmeztette őt, hogy rossz ötlet, és nem is volt hajlandó videózni.

A hatóság terrorfenyegetéssel vádolta meg a férfit, és ha bűnösnek találják akár négy évet és 10 ezer dolláros büntetést is kaphat.  A hatóságok szerint bár az államban legális fegyvert viselni, de az nem terjed ki arra, hogy valaki félelmet keltsen másokban. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport