Az Egyesült Államokban is kiadják Orbán Balázs könyvét

2021.10.26. 12:53

Angolul is megjelenik Orbán Balázs könyve, amely tavaly A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye címmel jelent meg Magyarországon. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára közösségi oldalán osztotta meg a hírt követőivel.

A könyv iránti érdeklődés újabb bizonyíték arra, hogy Magyarország érdekes ország, amelyet az utóbbi időben rendkívüli nemzetközi figyelem övez

− emelte ki bejegyzésében Orbán Balázs, aki − mint írta − jó szívvel ajánlja a könyvet azoknak, akik „a külföldi barátok, ismerősök számára javasolnának egy Magyarországról szóló, nagy ívű írást”.

A bejegyzés szerint a kötet ajánlását többen is jegyzik, ide sorolta

  • Tucker Carlson konzervatív műsorvezetőt,
  • Rod Dreher újságírót,
  • Tibor Fischer magyar származású díjnyertes angol írót,
  • Ryszard Legutko lengyel filozófust és EP-képviselőt, valamint
  • John O’Sullivant, a Danube Institute elnökét, Margaret Thatcher egykori tanácsadóját is.

A könyvet az Egyesült Államokban mutatják be, ezt panelbeszélgetés követi majd.

Tucker Carlson ajánlójából a politikus egy kisebb részletet is megosztott. A műsorvezető szerint Orbán Balázs az egyik legtehetségesebb politikai gondolkodó, akivel valaha találkozott.

A magyar gondolkodás egyszeregye című könyve mindezidáig csak magyarul volt elérhető, így sajnos csupán a világ egy ezreléke tudta elolvasni. Ezt a hiányosságot most pótolták, hiszen elkészült a könyv angol fordítása. Azt gondolom, ezzel nagyot nyert most a világ

− emelte ki a műsorvezető.

A könyv egy éve jelent meg Magyarországon, a magyar kiadáshoz Orbán Viktor írta az előszót. A miniszterelnök ebben kifejti, hogy szerinte a „külföldről kapott sikerrecepteknek befellegzett, a mindenütt bevethetőnek hitt modellek csődöt mondtak”. Mint fogalmazott, eljött az útkeresés és a szellemi kapaszkodók utáni kutakodás ideje.

Mi, magyarok száz évvel Trianon után elmondhatjuk, hogy a tegnapelőtt és a tegnap vitáit lezártuk, a ránk húzott kényszerzubbonyt lefejtettük magunkról, viszont a holnapért, holnaputánért és a következő ezer évért folytatott harcot még nem nyertük meg

− írta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a kommunista rendszerből szabadulva úgy tűnt, elég az élhetőbb jövőért lemásolni a nyugati mintákat, de szerinte erre rácáfoltak az elmúlt évtizedek.

A sikerreceptek egykori büszke tulajdonosairól azóta kiderült, hogy maguk is receptre szorulnak

− emelte ki a kormányfő. Orbán Viktor szerint „a Gondviselés mindig azok mellé áll, akik készek saját magukon segíteni”, a könyv pedig ehhez a munkához nyújt útmutatást.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM