Szörnyű gyilkosság történt a Neuschwanstein-kastélynál

2023.06.15. 16:17
Egy 30 éves férfi szexuálisan zaklatott két nőt, majd a mélybe lökte őket a Bajorországban található Neuschwanstein-kastélyban. Az egyik áldozat belehalt sérülésibe.

A tragédia még szerda délután történt a kastély közelében, a Marienbrücke hídnál. Az osztrák Kronen Zeitung információi szerint a 30 éves férfi két turistát, egy 21 és egy 22 éves nőt molesztált szexuálisan, és ezt követően lelökte őket a hídról.

A két nőt a lehető leghamarabb kórházba szállították, a 21 éves áldozat azonban csütörtök éjjel belehalt sérüléseibe. A másik áldozatot még mindig kórházban kezelik. A gyanúsítottat még a helyszínen elfogták a rendőrök, amiről videó is készült.

A Kronen Zeitung úgy tudja, mindhárom érintett amerikai állampolgár volt. Hogy a támadó ismerte-e a két áldozatot, azt egyelőre nem tudni.

Így történhetett a tragédia 

Az osztrák lap szerint a két nő a környéken túrázott, és a harmincéves férfi valamikor hozzájuk csapódott, így értek a hídhoz, ahonnan kilátás nyílik a kastélyra is. A támadó ott a 21 éves nőt fogdosni kezdte, mire a 22 éves nő megpróbálta megvédeni a társát.

A férfi akkor fojtogatni kezdte őt, majd a szakadékba lökte, és nem sokkal később ugyanezt tette a másik nővel is. A két áldozat nagyjából 50 métert zuhant. A Reuters hírügynökség a német rendőrség közlése alapján azt írta, hogy a 21 éves nő halt bele a sérüléseibe.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.  Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.