18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A nyári táborban halt meg egy 17 éves diák Jászvásárban

2023.07.16. 14:10
Szívrohamot kapott, és meghalt egy 17 éves fiú a Romániában található Jászvásárban. A mentősök egy órán át küzdöttek a fiú életéért, de nem tudtak segíteni rajta.

A kiskorú fiú egy jászvásári nyári táborban tartózkodott, amikor elveszítette az eszméletét – közölte a Maszol.

Mint írták, a romániai Sürgősségi Életmentő Szolgálat (SMURD) arról kapott hívást, hogy az egyik táborozó diák szívrohamot kapott. A mentősök megkezdték a fiú újraélesztését, majd közel egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudtak segíteni rajta.

A helyszínen lévő fiatalok szerint a tragédiát az okozhatta, hogy

a 17 éves fiú legalább négy energiaitalt fogyasztott el rövid időn belül, emellett két doboz cigarettát is elszívott. 

Ahogy az Index beszámolt róla, egy nemzetközi kutatás alapján az energiaitalok állnak sok esetben az egészséges fiatal felnőttek hirtelen szívhalálának a hátterében, mivel súlyosbíthatják a rejtett szívbetegségeket.

Az energiaitalok esetében a legnagyobb veszélyt a nagy cukor- és koffeintartalom jelenti, ez ritmuszavarok kialakulásához vezethet azoknál, akik rendszeresen fogyasztják ezeket, vagy érzékenyek rájuk. Amerikában egyetlen év alatt a 5448 koffein-túladagolásos eset 46 százaléka 19 év alattiakkal történt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport