Ákos, Bátor
-1 °C
12 °C

Tagadja a gyilkosságokat az iraki kormányfő

2004.07.19. 12:47
Ijád Alávi tagadja, hogy hat letartóztatott lázadót végzett volna ki egy rendőrőrsön. A június végén hivatalba lépett iraki kormányfő szerint az ausztrál napilapban megjelent "álhírt" azok terjesztik, akik a törvényes rend megteremtését hátráltatják. Nem is volt nála pisztoly a rendőrségi vizit idején, állítja.
Saját kezűleg gyilkolt meg hat iraki lázadót Ijád Alávi iraki miniszterelnök - állította hétvégi lapszámában a Sydney Morning Herald. A június 28-án hatalomra került kormányfő visszautasította a napilap vádjait.

Példát mutatott?

A Sydney Morning Herald az iraki tudósításai miatt kitüntetett újságírója két szemtanúra hivatkozva állítja, hogy Alávi hivatalba lépése előtt egy héttel egy bagdadi rendőrőrsön kivégzett hat lázadót. A lap tudósítója szerint az akkor még csak leendő kormányfő látogatása során kijelentette, hogy a lázadók mind halált érdemelnek, majd pisztolyt rántott és hat letartóztatottat agyonlőtt, egy hetediket pedig súlyosan megsebesített.

Alávi állítólag a jelen lévő rendőröknek azt is kijelentette, hogy így kell elbánni lázadókkal. Több iraki rendőrön kívül az ausztrál újságíró állítása szerint a bűncselekménynél jelen volt a miniszterelnök négy amerikai testőre is.

"Álhír"

A kormányfő tagadja a vádakat. Közleménye szerint "az amerikai testőrök által körülvett" Alávi nem is hordott magánál fegyvert. Mint mondta, éppen a törvényes rend helyreállításán fáradozik, az újságban megjelent "álhíreket" azok terjesztik, akik ebben akarják megakadályozni.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.