Hajnalka
-1 °C
15 °C

Aziz: Bush korunk Hitlere

2003.02.13. 16:18
Bush parancsuralma alá hajtaná az ENSZ-t, Hitlerhez hasonlóan a világszervezet leépítésén dolgozik - véli Huszein első számú helyettese. Tagadta, hogy Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezne, hazáját akár fegyverrel is kész megvédeni - nyilatkozta egy olasz napilapnak.
"George Bush amerikai elnök korunk új Hitlere" - jelentette ki Tárik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes a Corriere della Serának adott interjújában. Véleménye szerint "Irak fizeti meg most a hidegháború utáni újfajta, arrogáns amerikai hegemónia árát".

Amerikai parancsuralom

"George Bush valójában leépíti az ENSZ-t, mint ahogy a Harmadik Birodalom tette a harmincas években a Népszövetséggel" - fejtette ki véleményét a Huszein fő bizalmasának tartott Aziz. Bush "a legerősebb jogán parancsuralmat kíván megteremteni a nemzetközi porondon" - mondta.

Maga is fegyvert ragadna

Aziz határozottan tagadta, hogy országának kapcsolata lenne az al-Kaida terrorszervezettel, s azt a vádat is elutasította, amely szerint tömegpusztító fegyverekkel rendelkezne. "Szaddám Huszeinnek esze ágában sincs elhagyni a hazáját" - fűzi hozzá Tárik Aziz, aki egy támadás esetén maga is fegyvert ragadna az "agresszor" ellen.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!