Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A brit tévések 'jó irányba' noszogatják az embereket

2001.05.22. 12:52
A brit Munkáspárt azzal vádolta a tévé képviselőit, hogy az elmúlt héten ők bujtatták fel a kormánypárt ellen tüntetőket. A vádak John Prescott miniszterelnök-helyettes dühös kirohanása kapcsán fogalmazódtak meg. Május 16-án Prescott behúzott egy tojással dobálózó tüntetőnek. Ugyanazon a napon több munkáspárti politikust is keményen bíráltak a választók.

A brit Munkáspárt azzal vádolta a tévé képviselőit, hogy a választási kampány fekete szerdájának nevezett napon a sajtó képviselői bujtották fel a kormányellenes tüntetőket. A párt főtitkára, Margaret McDonagh bizalmas levelet írt a BBC-nek, Sky-nak és ITN-nek, melyben "őszinte aggodalmát" fejezte ki a múltbéli tüntetésekről szóló tájékoztatás miatt. Mindhárom televíziós társaság visszautasította a vádakat.

A tévések konfrontációs helyzeteket teremtenek

A Munkáspárt képviselői konkrét vádakat nem hoztak nyilvánosságra, de a Times napilap úgy tudja: a munkáspártiak azt sérelmezik, hogy a tévések konfrontációs helyzeteket teremtenek. A legutóbbi nyílt viszály Tony Blair és Sharon Storrer között tört ki, mikor a miniszterelnök kórházi látogatása során a televíziós kamerák előtt hosszas kioktatásban részesült egy rákbeteg páciens felháborodott hozzátartozójától.

A Munkáspártnak múlt heti fekete szerdája

Ugyancsak magukat megnevezni nem akaró munkáspárti források úgy vélik, a tévések képviselőit a tüntetők előre értesítették, mikor a Rhyl falucskában egy tüntető tojással dobálta meg John Prescott miniszterelnök-helyettest, Prescott válaszol behúzott egyet a tüntetőnek.

Ugyanazon a napon Jack Straw belügyminiszter beszédét elégedetlen rendőrök fütyülték ki. William Hague konzervatív pártvezért és feleségét bősz tüntetők sorfala közül kellett kimenekíteni a biztonsági embereknek.

Nem ismerik az embereket

Margaret McDonagh levelében a BBC szerint azt írja, hogy a tévések viselkedése "veszélyezteti a Munkáspárt alkalmazottainak, politikusainak biztonságát". A főtitkár levele komoly támadási alapot biztosított a Munkáspárt politikai ellenfeleinek, a torik és a liberálisok azzal vádolják Tony Blair pártját, hogy nem ismerik az embereket.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!