Ágnes
-13 °C
0 °C

Hazugsággal vádolják Clintont

2006.10.02. 16:35
Bill Clinton volt amerikai elnök legalább tízszer elfoghatta volna Oszama bin Ladent, állítja Michael Scheuer, a CIA volt terrorizmusellenes tisztje. Clinton egykori munkatársa szerint viszont nem volt elegendő információjuk a terroristavezérről.

Bill Clinton volt amerikai elnök legalább tíz esélyt szalasztott el Oszama bin Laden megölésére vagy elfogására, állítja a The Washington Times hétfői száma szerint a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt tisztje.

Michael Scheuer, a CIA volt terrorizmusellenes tisztje hazugságnak nevezte Clinton utóbbi napokban tett, azzal kapcsolatos állításait, hogy kormánya mindent megtett a terrorvezér kézre kerítésére.

Clinton durván kirohant

A novemberi kongresszusi választások előtt az ellenzéki demokraták George Bush elnököt és különösen Donald Rumsfeld védelmi miniszter bírálják a szerintük elhibázott iraki háborús politika miatt. A Bush oldalán álló, magukat hazafiasnak tekintő erők és sajtó viszont ezzel párhuzamosan a Bush előtti, Clinton vezette demokrata kormányt hibáztatják azért, hogy nem tette meg a kellő lépéseket bin Laden elfogására.

Clinton néhány napja a Fox News konzervatív hírcsatorna riporterére ripakodott, amiért az szerinte kampányfeladatot teljesítve kéri számon rajta a bin Laden-ügyet. Clinton durva kirohanása a riporter ellen azután történt, hogy Scheuer előzőleg egy televíziós műsorban közölte: Clinton és tábornokai nem akarták megölni az al-Kaida vezetőjét. A volt elnök visszautasította, hogy gyöngén lépett volna fel a terrorista vezér ellen.

"Szimpla hazugság"

Scheuer, aki a Clinton-éra alatt a CIA Oszama bin Ladennel foglalkozó részlegét irányította, a hétfői The Washington Times szerint Clinton magyarázkodása nyomán hihetetlennek nevezte, hogy a volt elnök félrevezette a népet.

Scheuer nem csak azt mondta, hogy a demokrata kormánynak legalább tíz alkalma lett volna bin Laden elfogására. Clintonnak azt az állítását is cáfolta, hogy az elnöknek nem volt meg a felhatalmazása bin Laden megölésére. A CIA-tiszt szerint ez szimpla hazugság, ha valakinek, akkor az elnöknek nincs szüksége semmilyen felhatalmazásra egy ilyen lépéshez.

A Clinton-kormányzat egy másik szakértője, Daniel Benjamin, az akkori nemzetbiztonsági tanács terrorellenes tisztje viszont védte az elnököt. Mint mondta, sosem volt elegendő információjuk ahhoz, hogy biztosan elkapják Oszama bin Ladent.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!