Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Valaki zsarolja a cseh államot

2003.03.13. 16:48
Egy ismeretlen zsarolja a cseh államot, s robbantással fenyegetőzik, ha a hatóságok nem fizetnek neki nagyobb, többmillió koronás összeget - jelentette be Stanislav Gross cseh belügyminiszter. Gross szerint nem terrorista támadásról, hanem bűncselekményrol van szó. A zsaroló napokban már elhelyezett egy házi készítésű bombát egy közép-morvaországi vasúti híd alatt.
"Nem olyan egyszerű dologról van szó, mint amilyenekkel a számos névtelen telefonáló esetében foglalkozunk. Ez sokkal komolyabb eset" - nyilatkozta a belügyminiszter.

Bomba egy vasúti híd alatt

Megerősítette: a rendőrség a napokban robbanóképes, nagy erejű, házi készítésű bombát talált egy vasúti híd alatt a közép-morvaországi Olmütz közelében, s ez összefüggésben van a zsarolással. További részleteket a folytatódó vizsgálatokra való tekintettel nem közölt. Csupán annyit mondott, hogy a rendőrség már néhány napja foglalkozik az üggyel.

A Prima televízió értesülését - miszerint az ismeretlen hidak, vasúti hidak felrobbantásával fenyegetőzik - a miniszter nem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a végére járjunk a dolognak. Az államra gyakorolnak nyomást" - fejtette ki Gross.

Jirí Kolár országos rendőrfőkapitány sem volt hajlandó részletezni az esetet. Azt viszont megerősítette, hogy az ismeretlen több millió koronát követel az államtól. Újságíróknak elmondta, hogy az ügyet a szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztály is vizsgálja.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.