Mária
-6 °C
-2 °C

Demszky több pénzt szeretne a városoknak az EU-tól

MTI
2004.05.24. 19:09
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Európai Parlamentben el kell érni, hogy az EU 2007 és 2013 közötti finanszírozási időszakában a közös források legalább 30 százaléka a városoknak jusson a mai 20 százalékkal szemben - jelentette ki az SZDSZ európai parlamenti listájának vezetője hétfőn Egerben.

"A célunk tehát az, hogy a városi ügyek, a tömegközlekedés, a városrehabilitáció (...) a lakótelepek felújítása kiemelve, az unió célkitűzései között rangsorban előre kerüljenek, tehát több pénzt tudjunk fordítani ezekre a célokra" - közölte sajtótájékoztatóján Demszky Gábor. Hozzátette: mindezt támogatják az úgynevezett Budapesti Klubhoz tartozó városok, a többi között Párizs, Strasbourg, Róma, Milánó, Torinó, Bécs, Berlin, München képviselői.

Budapest főpolgármestere, aki egyben az Uniós fővárosok szövetségének elnöki tisztét is betölti, elmondta: az Európai Unió területén 350 millió, Magyarországon pedig 6,5 millió ember él városokban. Eközben a közösség, költségvetésének 80 százalékát fordítja agrártámogatásra, illetve vidékfejlesztési célokra és csak a maradék 20 százalék jut a bevételek döntő többségét megtermelő városoknak, ami mérhetetlenül kevés - tette hozzá.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.