Natália
-3 °C
7 °C

Felvegyvereznék az ukrán újságírókat

2001.12.16. 18:31
A Nemzetközi Újságíró Szövetség nyilatkozatban ítélte el, hogy az ukrán kormány önvédelmi lőfegyverekkel kívánja ellátni az újságírókat.
A brüsszeli központú szervezet nyilatkozata szerint ez az intézkedés veszélyes és meggondolatlan. Az ukrán hatóságoknak nagyobb erőfeszítéseket kellene tenniük a közbiztonság javítására, a korrupció felszámolására és az elharapózott erőszak megfékezésére, amelynek gyakran áldozatai a nyomozó riporterek, olvasható a nyilatkozatban.

Az persze minden ország kormányának a szuverén döntésére tartozik, hogyan szabályozza az állampolgárok fegyverviselését, de az újságírók nem katonák vagy rendőrök és elfogadhatatlan, hogy fel kell fegyverkezniük, mert a kormány nem gondoskodik megfelelően biztonságukról, hangoztatta a világ legnagyobb újságíró szövetségének nyilatkozata.

Az IFJ ugyanakkor emlékeztett arra, hogy Georgij Gongadze internetes újságíró kiderítetlen halála óta az újságírók biztonsága igen rosszul áll Ukrajnában és a tervezett intézkedés a rossz irányba mutat.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!