Natália
-3 °C
8 °C

Huszonegy halott Groznijban

2002.04.19. 15:32
Huszonegy orosz rohamrendőr vesztette életét a csecsen felkelők grozniji aknatámadásában. A rendőrség öt támadót és - egy független televízió értesülései szerint - tizenkét újságírót tartóztatott le a támadás után.
Legkevesebb huszonegy orosz rohamrendőr vesztette életét Groznijban, miután egy aknagránát eltalálta a konvojukat - jelentette a moszkvai irányítás alatt álló csecsen kormányzat. A hónapok óta a legsúlyosabb támadás egy nappal követte a csecsen lázadók a satoi régióban elkövetett, tizenegy orosz katona halálát okozó támadását - jelentette a CNN.

Öt támadót tartóztattak le

A grozniji támadás Cecsenföld rendőrkapitányságának épületétől száz méternyire történt. A konvoj első autóját távirányítású bombával robbantották fel a felkelők, akik ezután tüzet nyitottak a konvojra - jelentették hivatalos források. Az AP jelentése szerint a tűzharc mintegy tizenöt percig tartott.A támadás Putyin elnök Oroszország elmúlt egy évéről tartott beszéde közben történt. Putyin beszédében befejezettnek nyilvánította a csecsenföldi akciókat - jelentette a CNN.

A támadás után az orosz hadsereg lezárta a csecsen főváros útjait. Öt támadót letartóztattak, egyet megsebesítettek - jelentette az Interfax orosz hírügynökség Biszlan Gantamirov csecsen miniszterelnök-helyettesre hivatkozva. Az orosz NTV tévétársaság információi szerint a csecsen tévé tizenkét tudósítóját és operatőrét is letartóztatták.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.