Géza
0 °C
8 °C

Powell: Kivizsgáljuk kit vesztegetett meg Szaddám

MTI
2004.03.20. 17:11
Az Egyesült Államok minden segítséget megad a világszervezetnek ahhoz, hogy kivizsgálják: megvesztegetett-e külföldi személyiségeket az iraki diktatúra - közölte szombaton az amerikai külügyminiszter.

Kofi Annan, az ENSZ főtitkára egy nappal korábban úgy nyilatkozott: nagyon is lehetséges, hogy az Irak számára engedélyezett "olajat élelmiszerért" ENSZ-program során szabálytalanságok történtek, s ezért igen magas szinten kell független vizsgálatot indítani.

Colin Powell a Kuvaitban tett látogatását befejező sajtóértekezletén megerősítette: az ENSZ hozzájuthat "az olajat élelmiszerért" programról szóló, Bagdadban található dokumentumokhoz.

Az iraki al-Mada újság január végén óriási vihart kavart annak a listának a megjelentetésével, amely a volt iraki diktátorral illegális olajüzletekbe bonyolódott személyeket és szervezeteket nevezett meg, köztük egy magyar politikai pártot is.

A Szaddám-rezsim állítólag 10 milliárd dollárnyi összeget halmozott fel olajcsempészetből. Az megvesztegetett személyek listáján 46 országból közel 270 ember neve szerepelt. Voltak köztük kormánytisztviselők, törvényhozók, politikusok, újságírók, üzletemberek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.