Piroska
-10 °C
1 °C

Román párt az aradi Szabadság-emlékmű ellen

MTI
2004.04.01. 16:51
Az aradi Szabadság-emlékmű köztérre állításának megakadályozását célzó indítványt nyújtott be a román szenátusban a szélsőségesen nacionalista Nagy Románia Párt (PRM).

A román parlament legnagyobb ellenzéki politikai alakulataként számon tartott PRM egyik szenátora a román felsőház csütörtöki ülésén bejelentette: pártja szenátorainak egy csoportja (a bukaresti törvényhozásban egyszerűnek nevezett) bizalmatlansági indítványt nyújtott be "annak a 13 magyar tábornoknak a szobra ügyében, akik megöltek negyvenezer románt, s ezért emlékművüknek nincs mit keresnie Románia területén".

Az indítvány aláírói követelik, hogy a román kormány vonja vissza 2004. március 4.-i határozatát a kultuszminisztérium költségvetésének az emlékmű felállításához szükséges összegekkel történő kiegészítéséről, és sürgetik az emlékmű köztérre állításával kapcsolatos munkálatok leállítását. Ugyanakkor szorgalmazzák, hogy a román számvevőszék sürgősen vizsgálja ki, miként használta fel az aradi városi tanács az emlékmű felállításának előkészítésére kiutalt összegeket.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.