Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

A szerb elnök visszavárja a Sötét családot

MTI
2004.09.23. 17:04
Boris Tadic szerb köztársasági elnök szeretné, ha a Szabadkáról Magyarországra elmenekült Sötét család visszatérne hazájába - közölte csütörtökön Dusan Spasojevic, a szerb elnök külpolitikai tanácsadója.

A Kurir című belgrádi napilap a minap jogosulatlanul közzétette a szerb elnök George Bushnak címzett levelét, amelyet a szeptember 11-i terrortámadás évfordulója alkalmából írt Tadic. Ebben a szerb elnök szolidaritást vállal Bush elnökkel a terrorellenes harcban, és támogatását kér tőle a Szerbia előtt álló problémák megoldásához. A levél miatt olyan kritika érte Tadicot, hogy "behódolt Bushnak". Az ilyen értelmű megjegyzésekre reagálva Tadic a Kurirnak is levelet írt, amelyben Tadic két mondat erejéig említést tesz a Sötét családról is.

"Kérem-e majd polgártársainkat, a Vajdaságból kitelepült Sötét családot, Deniszt, Lászlót és Szlavicát, hogy térjenek vissza Szerbiába? Igen, kérni fogom, mert ez olyan civilizációnak az elve, amilyenben élni szeretnénk, és ez alapvető érdeke a szerb államnak és európai jövőjének" - írta Tadic. Spasojevic szerint Tadic lényegesnek tartotta megemlíteni a Sötét család esetét, mert ezzel is jelezni kívánta, hogy mennyire fontos minden egyes polgár és család sorsa Szerbia jövője szempontjából.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.