Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Elfogták Sötét Denisz kiskorú támadóit

MTI
2004.09.22. 15:31
A szerb belügyminisztérium szerdán megerősítette az MTI-nek, hogy a szabadkai rendőrség elfogott két kiskorút, akit azzal gyanúsítanak, hogy megverték Sötét Deniszt, azt a fiatalembert, aki az állandó zaklatások miatt a múlt héten Magyarországra menekült családjával együtt.

Ljiljana Trisovic-Felbab százados, a szerb belügyminisztérium sajtóval való kapcsolattartásért felelős osztályának vezetője közölte az MTI-vel, hogy a szabadkai rendőrség előállított két kiskorút, akik feltehetően Denisz támadói voltak. Mindketten beismerték tettüket, de azt is mondták, hogy nem nemzeti gyűlöletből verték meg az áldozatot. Egyikük "vegyes" családból származik. A rendőrség szabálysértési eljárást indított ellenük.

Sötét Deniszt augusztus 22-én verték meg a Szabadka központjában található Pátria szálloda előtt. A 19 fiú azt mondta, hogy magyarsága miatt verték meg támadói, ugyanis egy Zsolt nevű illető felől érdeklődtek, s amikor kiderül, hogy nem ő a keresett személy, "Mindegy, ő is magyar" felkiáltással folytatták a verést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!