Ambrus
-7 °C
3 °C

Autóba rejtett pokolgép robbant Bagdadban

MTI
2005.05.07. 11:08
Kapcsolódó cikkek (1)
Legkevesebb négy ember életét követelte egy autóba rejtett pokolgép robbanása Bagdadban szombat délelőtt. Vagy húszan megsebesültek a detonációban. Az eddig ismert áldozatok a hatósági közlés szerint irakiak.

A robbanószerkezettel megrakott jármű egy terepjárókból álló konvojba hajtott bele a Tahrír téren; a konvojból három gépkocsi ronccsá vált, és további hét súlyosan megrongálódott. A terepjárók az amerikai hadsereggel szerződésben álló külföldiek autói voltak, azt nem tudni, hogy ezek utasai között szedett-e áldozatot a robbanás. A város ilyenkor zsúfolt kereskedelmi központjában véghez vitt robbantás helyszínéről sűrű füst gomolygott, fölötte katonai helikopterek köröztek. Helyi lakosok felháborodva gyülekeztek a merénylet helyszínén, s közülük egyesek tiltakoztak az ellen, hogy külföldi autókból álló konvojok veszik igénybe Bagdad utcáit. "Valahányszor rájuk támadnak, annak a civilek isszák meg a levét" - mondta egyikük.

A helyszínt külföldi biztonsági emberek védték, többen közülük géppisztollyal felszerelve, amelyet a közelíteni próbáló helybeliekre emeltek, hogy távoltartsák őket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.