Mária
-6 °C
-2 °C

Az EU elítéli Marcinkiewicz kijelentését a homoszexualitásról

MTI
2005.10.04. 18:20

Helytelenítő reakciót váltott ki kedden európai uniós berkekben Kazimierz Marcinkiewicz lengyel kormányfőjelölt előző napi megjegyzése, amelyben természetellenesnek nevezte a homoszexualitást. "Európa alapja a megkülönböztetés-mentesség" - mondta az Európai Bizottság szóvivője arra a kérdésre, a testület hogyan értékeli a fizikatanárból lett politikus Marcinkiewicz kijelentését. A lengyel miniszterelnök-jelölt a Newsweek hetilap lengyelországi kiadásának úgy nyilatkozott, "(a homoszexualitás) természetellenes. A család természetes, s az államnak őrködnie kell a család felett".

Az Európai Bizottság szóvivőjénél keményebben bírálta a lengyel politikust Michael Cashman, az Európai Parlament egyik - homoszexuális mivoltát nem titkoló - brit képviselője. Mint fogalmazott, Marcinkiewicz kijelentése "klasszikus példa" arra, hogy "néhány politikus a lehető legbotrányosabb, képtelen dolgokat jelenti ki, csak azért, hogy megválasszák, vagy hogy növelje a népszerűségét". Hozzátette: "Ez az ember nyilvánvalóan nem látja, hogy a melegek is családtagok, fivérek, nővérek, valakinek a fiai, lányai".

A választási kampányban Jaroslaw Kaczynski, az utóbb győztes és Marcinkiewiczet kormányfőnek jelölő Jog és Igazságosság párt vezére javasolta, hogy a melegeket tiltsák el gyermekek tanításától.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.