Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Ellenzékbe vonul a lengyel Polgári Platform

MTI
2005.11.03. 20:15

Ellenzékbe vonul a lengyel jobboldal második legerősebb pártja, a liberális Polgári Platform (PO), amelynek vezetői a várakozásnak megfelelően az új, jobboldali kisebbségi kormány elleni szavazásról döntöttek csütörtökön.

A szeptemberi lengyel parlamenti választásokon legtöbb szavazatot szerzett - de az abszolút többségtől elmaradt - konzervatív Jog és Igazságosság párt Kazimierz Marcinkiewicz vezette kabinetjére a jövő csütörtökön vár bizalmi szavazás a szejmben.

A két lengyel jobboldali párt eredetileg koalícióra akart lépni egymással, hiszen a 460 tagú alsóházban együtt, összesen 288 mandátumukkal abszolút többségük lett volna. A tárgyalások azonban hétfőn végleg kudarcot vallottak, miután a két párt nem tudott megegyezni a legfontosabb tárcák elosztásában, és fennmaradtak közöttük az ellentétek a gazdaságpolitika irányvonalát illetően is. Így, mint a PO közleménye felhívja rá a figyelmet, a Jog és Igazságosság kénytelen lesz a populista pártok támogatását keresni, ha túl akarja élni a bizalmi szavazást.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.