Judit
-2 °C
8 °C

Kivégzéssel fenyegetik a négy külföldi túszt Irakban

MTI
2005.12.03. 09:05
Túszaik kivégzésével fenyegetőztek az Irakban egy hete elrabolt négy külföldi fogva tartói, ha december 8-ig nem engedik szabadon az iraki és amerikai börtönökben őrzött valamennyi foglyot - jelentette pénteken az al-Dzsazíra katari televízió, amely egy videofelvételből is sugárzott részleteket.

Az al-Dzsazíra szerint a túszejtők "az iraki belügyminisztérium és a megszállók börtöneit" (közöttük a dél-iraki Camp Bucca fogolytábort és a Bagdad melletti Abu Graib börtönt) említették.

Az 54 éves amerikai Tom Foxot, a 74 éves brit Norman Kembert, és két kanadai állampolgárt, a 41 éves John Loneyt és a 32 éves Harmeet Singh Soodent, a Keresztény Béketeremtő Csoportok elnevezésű humanitárius szervezet munkatársait múlt szombaton rabolta el Bagdadban egy eddig ismeretlen, magát az Igazság Kardjainak Brigádjaként emlegető csoport.

Az al-Dzsazíra bemutatott a videofelvételből is részleteket, ezen először a két kanadait lehetett látni étkezés közben, majd az amerikai és a brit állampolgár beszélt a kamerába, de a hangjukat nem lehetett hallani. A túszok felszólították az amerikai és a brit kormányt, vonják ki csapataikat Irakból - állt a felvételhez mellékelt közleményben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!