Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A bevándorlási törvény szigorítása ellen tüntettek Párizsban

MTI
2006.05.13. 19:37
A rendőrség szerint tizenegyezren, a szervezők szerint harmincötezren vonultak az utcára a a bevándorlási törvény tervezett szigorítása ellen tiltakozva, vagyis kétszer annyian, mint a legutóbbi alkalommal, április 29-én. A tiltakozást szakszervezeti szövetségek szervezték, és leginkább a baloldali pártok támogatták.

A Nicolas Sarkozy belügyminiszter nevéhez fűződő törvénytervezet az elszenvedett bevándorlást, azaz a családegyesítéssel Franciaországba érkezőket kívánja szigorúbban ellenőrizni, s megszünteti az országban tíz éve illegálisan élőknek eddig automatikusan járó tartózkodási engedély kiadását. Sarkozy a jelenleg a Franciaországba érkező bevándorlók alig hat százalékát jelentő, képzett munkaerőt kívánja előnyben részesíteni. Közülük is a legkiválóbbak, a kutatók kompetencia és tehetség címen külön, három évre szóló tartózkodási engedéllyel fognak rendelkezni.

"Nem lesz kevesebb bevándorló, viszont ezrekkel több illegális bevándorló érkezik majd" - érveltek szocialista ellenzéki politikusok. A baloldali ellenzék mindenekelőtt a képességek és tehetség alapján kiaadandó tartózkodási engedélyek ötlete ellen tiltakozik, véleményük szerint ez sérti az emberi jogokat, és "agyelszívásként" hat majd a fejlődő országokban. A részben már jóváhagyott javaslat alsóházi zárószavazása várhatóan kedden lesz, a szenátus elé pedig június első hetében kerülhet az indítvány.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.