Ignác
-4 °C
3 °C

Mit keresett három rendőr Malina Hedvig kihallgatásán?

2007.12.11. 12:16 Módosítva: 2009-04-02 19:11:53
Szabálysértések sokaságára derült fény Malina Hedvig ügyében azután, hogy a rendőrség 15 hónap elteltével átadta a lány ügyvédjének a kihallgatási videók egy részét. Ezeken három olyan rendőr is felbukkan, akik a jegyzőkönyvek szerint nem voltak ott a kihallgatáson, és az is kiderül, hogy a nyomozók többször is leállították a felvételt.

Több szlovák televízió is részleteket vetített a Malina Hedvig tizenöt hónappal ezelőtti kihallgatásán készült felvételekből. A hat órás kihallgatáson készült felvételeket a lány ügyvédje, Roman Kvasnica hónapokkal ezelőtt kikérte a rendőrségről, de még most is csak három órányi anyagot kapott kézhez.

De már ennyiből is nyilvánvaló szabálysértésekre derült fény. Jól látható ugyanis, hogy a kihallgatáson három olyan rendőr is jelen volt, akiknek a neve nem szerepel a jegyzőkönyvekben.

Kvasnica azt is kifogásolja, hogy továbbra sem adták ki neki a teljes képanyagot, ami egyébként összesen csak öt órányi, azaz a kihallgatás bizonyos részleteit nem dokumentálták - ez tovább erősítheti a részrehajló rendőrségi eljárás gyanúját.

Azt, hogy a felvétel egyes részletei hiányoznak, már a most nyilvánosságra hozott anyag is bizonyítja. Ezen ugyanis hallható, amint az egyik nyomozó utasítást ad a felvétel szüneteltetésére.

Kvasnica szerint az már az eddig nyilvánosságra került anyagokból is egyértelműen kiderül, hogy a hatóság nem a tettesek után nyomozott, hanem Malina szavahihetőségét vizsgálta.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!