Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Pokolgép robbant egy pakisztáni mecsetben

2004.05.31. 21:05
Legalább 15 embert ölt meg hétfőn egy pokolgép, amely egy síita mecsetben robbant a pakisztáni Karacsiban. A robbanószerkezet az esti ima alatt lépett működésbe egy nappal azután, hogy a városban lelőtték a többségi szunnita muzulmán közösség egyik ismert egyházi elöljáróját.
Karacsi három kórházából mostanáig 15 holttestről és 55 sebesültről számoltak be, a kordonnal lezárt mecset környékén összegyűlt, feldühödött tömeg szerint azonban még hevernek holttestek az erősen megrongált épületben.

Sejk Rasid Ahmed tájékoztatási miniszter megerősítette a szemtanúk beszámolóját, amely szerint a robbanást pokolgép okozta és legalább 5 halottról beszélt. A belügyminisztérium szóvivője korainak tartotta, hogy megnevezze a merénylet felelőseit, de elismerte: valószínűleg felekezetek közötti erőszakról van szó.

Robbantás, gyilkosság

A detonáció színhelye néhány száz méternyire van attól a helytől, ahol előző nap megölték a tálib-barát Nizámuddin Samzai muftit, egy radikális szunnita hitszónokot, aki szent háborút hirdetett az Egyesült Államok ellen. A gyilkosság után több ezer rendőrt vezényeltek mecsetek környékére, hogy elejét vegyék a megtorlásnak, az erőszak fellángolásának a két muzulmán közösség között.

A hónap elején a pénteki nagyima alatt robbantott egy öngyilkos merénylő Karacsi egyik síita mecsetében, az akkori merényletben 24 ember halt meg és legalább 125 megsebesült.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.