Mária
-6 °C
-2 °C

Mégsem amerikai rakéta robbant a bagdadi piacon?

2003.03.27. 09:16
Korábbi tagadása után a Pentagon elismerte hogy valóban támadta azt a bagdadi lakókerületet, ahol 14 iraki vesztette életét egy robbanásban. Az amerikaiak szerint azonban a piactérre becsapódó rakétát nem ők lőtték ki, az feltehetően légvédelmi rakéta volt.
Nem amerikai rakéta találta el a bagdadi piacot - állítja az Egyesült Államok védelmi minisztériuma. Bár a Pentagon korábbi cáfolatával szemben elismerte, hogy valóban támadták azt a bagdadi lakókerületet, ahol a piac is található, állításuk szerint precíziós bombáikkal az iraki légvédelem rakétakilövő-állásait lőtték.

Az amerikaiak feltételezése szerint egy eltévedt iraki légvédelmi rakéta hullhatott vissza a piactérre, 14 ember halálát és legalább harminc sérülését okozva. A BBC-nek nyilatkozó iraki illetékesek elismerték, hogy légvédelmi rakétákat állomásoztattak a térségben, kizártnak tartják azonban, hogy saját rakétájuk csapódott volna be a piactéren. A BBC helyszíni tudósítója szerint a piactéren két nagy kráter látható. A hírtelevízió tudósítója szerint a környékről eltávolították a rakétakilövőket, és megsemmisített harceszközökre utaló roncsokat sem látni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.