Rakétatámadás ért egy bagdadi piacot

2003.03.26. 12:46
Legalább tizenöt ember vesztette életét, amikor egy amerikai gép rakétája telibe talált egy bagdadi bevásárlóutcát. A helyszínen spontán Amerika-ellenes tüntetés alakult ki.
Legalább tizenöten meghaltak és harmincan megsérültek szerda reggel Bagdadban, amikor egy amerikai gép egy piacra lőtt ki levegő-föld rakétákat az iraki főváros északi részén. A helyi lakosok szerint a halottak száma akár a negyvenötöt is elérheti. Az amerikai gép egy vagy két rakétát lőtt ki a forgalmas területre helyi idő szerint fél tizenkettőkor. A délelőtti jelentések két erős detonációról számoltak be.

Tüntetés

A robbanásban három épület is súlyosan megsérült, a támadás helyén pedig spontán tüntetés alakult ki- jelentette a BBC. A több száz ember "Le Bushhal, éljen Szaddám" jelszavakat skandálta. Tudósítók szerint az újabb hiba egyre jobban a koalíció ellen fordíthatja a bagdadiakat.

A rakétatámadás előtt közölt jelentések szerint az erős homokviharok ellenére szerdára virradóra, majd szerdán reggel több légicsapás érte Bagdadot, de a támadások után viszonylagos nyugalom tapasztalható az iraki fővárosban. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség az al-Dzsazíra katari műholdas televízió jelentésére hivatkozva azt írta, hogy Bagdadban a látótávolság változatlanul nagyon rossz, nem több száz méternél.

A légicsapásokat követő viszonylagos nyugalom lehetővé teszi a bagdadiak számára, hogy híreket szerezzenek azokról a rokonaikról és barátaikról, akik a bombázások által sújtott városrészekben laknak. Az utcák forgalma az újabb légitámadás veszélye ellenére meglehetősen élénk.  • Tippek
  • Bankszámla