Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Hat halottja van a fegyverraktár-robbanásnak

2003.04.26. 13:08
Világítórakétát lőttek ismeretlen tettesek egy bagdadi fegyerraktárba. A CNN szerint hatan meghaltak és négyen megsebesültek. Korábban egy iraki mentős negyven halottról beszélt. A környéken lakók tiltakoznak, a fegyverraktár odaköltöztetése miatt.
Nagy erejű robbanások sorozata rázta meg Bagdadot szombat reggel. Az iraki főváros egyik külvárosában egy fegyverraktár robbant fel, miután ismeretlen támadók világítórakétát lőttek az épületbe. A robbanásban elhunytak számáról ellentétes adatok köröznek. A CNN kora délutáni jelentése szerint hatan meghaltak és négyen megsebesültek a robbanásban, de az egyik helyszínen tartózkodó mentős negyven halottról számolt be.

Egy amerikai tiszt az AP-nek nyilatkozva kilenc halottról tud, és arról, hogy többen a romok alá szorultak. A Reuters tudósítójának egy szemtanú elmondta, hogy az övékével szomszédos, kiégett házban, négy nő és egy gyermek lelte halálát.

Világítórakétát lőttek ismeretlenek a Bagdad központjától 25 kilométerrre fekvő raktárba. A nagy erejű robbanások a környező házakat is összedöntötték, másokat kiághettek. A környéken pánik tört ki, a kiérkező amerikai katonákat kövekkel dobálták meg, a tömeg Amerika-ellenes jelszavakat skandált, egy katona később azt, mondta az irakiak tüzet nyitottak rájuk, mire ők visszavonultak.

A raktárban az amerikai hadsereg elkobzott iraki fegyvereket raktározott. Az amerikai katonák első közlése szerint a fegyverek tervezett megsemmisítéséről volt szó, később derült csak ki, hogy támadás okozta a balesetet. A környekén élők tiltakoztak amiatt, hogy a koalíciós erők a lakóházaik közelébe telepítette a fegyverraktárat.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió beszámolójában helyiek azt állították, hogy az amerikaiak okozták a robbanást. Az arab televízió vérző nőket és gyerekeket mutatott, egyik képsorán amerikai katona látott el sebesülteket.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.