Előd
5 °C
11 °C

Öngyilkos merénylet egy Tel Aviv-i buszmegállóban

2002.10.10. 09:35
Egy asszony életét vesztette, húszan sérültek meg egy öngyilkos merényletben Tel Avivban. A terrorista egy buszra próbált felszállni, ám viselkedése gyanússá tette, ezért a sofőr rázárta a busz ajtaját. A terrorista akkor döntött a robbantás mellett, amikor két katona indult felé, hogy elfogja.
Egy asszony életét vesztette egy Tel Aviv közelében végrehajtott öngyilkos merényletben. A támadásban húszan megsebesültek. A palesztin támadó egy buszmegállóban robbantotta fel a testére erősített bombát, miközben egy érkező buszra próbált feljutni. A terrorista a busz hátsó ajtajánál akart felszállni, ám viselkedése gyanút keltett az utasokban és a busz vezetőjében - nyilatkozták rendőrségi források a BBC-nek.

Gyanúsan viselkedett

A buszvezető ezért bezárta a hátsó ajtót, mielőtt a merénylő felszállhatott volna, majd két katona kiséretében leszállt a buszról, hogy elkapja a férfit. A terrorista ekkor döntött a bomba felrobbantása mellett. A két katona feltehetőleg megsérült, a merénylő meghalt.

Rajtaütések

A támadást megelőzően az izraeli hadsereg húsz tankja hatolt be a Gázai övezetben fekvő Rafah menekültáborába, míg Ciszjordániában több palesztin településen legalább hetven palesztint tartóztattak le éjszakai rajtaütések során.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.