Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Szír útlevéllel érkeznek az önkéntesek Irakba

2003.04.02. 04:16
Tucatnyi, különböző arab országokból érkezett de szír útlevéllel rendelkező iraki önkéntest fogtak el az SAS kommandósai Nyugat-Irakban. Szíria legkevesebb kétezer úlevelet állított ki. A brit kormányzat szerint Irak szomszédja "a tűzzel játszik".
Öngyilkos merénylőket és harcolni vágyó arab önkénteseket szállított az a busz, amit a brit hadsereg különleges alakulata, az SAS kommandó alakulatai fogtak el Nyugat-Irak sivatagjában - jelentette a Times. A brit napilap értesülései szerint a különböző arab országokból származó önkéntesek mindegyike szír útlevéllel rendelkezett.

Támogatják az iraki ellenállást

Szíria legalább kétezer útlevelet állított ki az irakban harcolni vagy öngyilkos merényletet végrehajtani akaró önkéntesek számára - írja a Times. A szír tisztviselők, bár nyiltan nem fejezték ki szimpátiájukat Huszein diktatúrája iránt, nem csinálnak titkot abból, hogy támogatják "az iraki nép ellenállását".

A brit kormányzat attól tart, hogy az útlevélkérő önkéntesek jelentős része öngyilkos merényletre is kész palesztin, akik most "bosszút állhatnak" az Egyesült Államokon Izrael támogatásáért. A hírszerzés információi szerint legalább hatszáz irakba érkezett önkéntes kész felrobbantani magát - írja a Times.

"Szíria a tűzzel játszik" - jelentette ki egy neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő. Szíria hétfőn visszautasította az Egyesült Államok vádjait, miszerint orosz hadfelszerelést, például éjjellátó készülékeket szállít Iraknak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.