Miklós
-7 °C
2 °C

Ben Hur, a szakács és Teller Ede

2003.07.21. 16:55
Hivatásbeli teljesítménye elismeréseként a legmagasabb amerikai polgári kitüntetést adja át George W. Bush Teller Edének. A világhírű fizikus mellett idén egy tévészakács, egy gyorsétteremlánc-tulajdonos és Charleston Heston is a díjazottak között szerepel.
Teller Ede
A legmagasabb amerikai polgári kitüntetésben részesíti Teller Ede magyar származású atomfizikust George Bush amerikai elnök. Idén Teller mellett még tízen kapnak Szabadság-érdemrendet. A Harry Truman alapította díj eredetileg a világháborúban nyújtott civil teljesítmény elismerésére szolgált, Kennedy elnök 1963-ban a kiemelkedő hivatásbeli teljesítményekre is kiterjesztette.

Ennek megfelelően elég eklektikus az idei díjazottak névsora. A világhírű, az atombomba kifejlesztésében is szerepet játszó fizikus mellett további tíz ember, köztük egy televíziós szakács, egy néhai baseballjátékos, a Wendy's gyorsétteremlánc tavaly elhunyt alapítója, egy kosáredző és Charlton Heston részesül az elismerésben.

Kitüntetést kap a tavaly elhúnyt Byron Raymond White, aki 31 éven át volt a Legfelsőbb Bíróság bírója, valamint Jacques Barzun, az európai gondolkodásmód és kultúra neves kutatója is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.