Natália
-3 °C
7 °C

Karácsonyi terrortól rettegnek Indonéziában

2004.12.24. 11:05
Az ország rendőri erőinek kétharmadát, több mint száznyolcvanezer fegyverest mozgósított az indonéz kormány a karácsonyi terrorfenyegetések kivédésére. Négy éve templomoknál robbantottak az iszlám szélsőségesek, idén eddig egy papra támadtak machetével.

Elkerülhetetlennek tűnő terrortámadások veszélyére figyelmeztettek a nyugati titkosszolgálatok Indonéziában, írja a BBC. Négy évvel ezelőtt templomok ellen intéztek robbantássorozatot az iszlám szélsőségesek, a merényletekben tizenkilencen vesztették életüket.

Idén eddig békésen telt a karácsony a rendőrség értékelése szerint, mindössze egy katolikus papra támadtak rá machetével Sulawesi szigetén, ahol az utóbbi időben rendszeresek a keresztény-muzulmán összecsapások.

A támadók átdöfték a pap arcát, társát a kezén sebesítették meg, jelentette a BBC.

A rend fenntartására az indonéz kormány országszerte száznyolcvanezernél is több rendőrt mozgósított. Az akcióban az ország rendőri erőinek kétharmada vesz részt.

A karácsonyt megelőző időszakban az ausztrál, a brit és az amerikai kormány is eltanácsolta állampolgárait az indonéziai utazásoktól. A muzulmán többségű Indonéziában 2002 októberében hajtották végre a legsúlyosabb terrortámadást, a Bali szigetén elkövetett támadásban kétszázkét ember, többségében ausztrál turista vesztette életét.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.