(c) 2008 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Kevesebb bűncselekmény volt idén a Szigeten

Csökkent a lopások és a gépkocsi-feltörések száma, viszont több drogterjesztőt fogtak el, mint tavaly. Szinte minden budapesti drogrendőr kint dolgozott, lefoglaltak 678 Ecstasy tablettát, de találtak speedet, marihuánát, hasist is.

()
2008. augusztus 18., hétfő 19:31



Lényegesen kevesebb bűncselekmény történt a Sziget fesztivál környékén, mint tavaly, például a gépkocsi-feltörések száma a 2007-es 74-ről idén 17-re csökkent - mondta Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Összesen 276 bűncselekmény történt a Szigeten, míg tavaly 345. A bűncselekmények nagy részét - ahogyan a korábbi években is - a sátorból való lopás tette ki, összesen 146 ilyen eset volt idén, miközben tavaly 169. Emellett sok volt a Szigeten a zseblopás is.

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények is megjelentek a Szigeten; ezért a kábítószer-bűnözés elleni szolgálat szinte teljes létszámával végig kint dolgozott a fesztiválon-

 

Elfogás augusztus 14-én

A rendőrök 21 embert fogtak el az egy hét alatt, lefoglaltak 678 Ecstasy tablettát, de találtak speedet, marihuánát, hasist is. A főkapitány elmondta: nem csak magyar állampolgárságú kábítószer-terjesztőket fogtak, volt köztük nigériai, kongói és elefántcsontparti is. Tavaly 18 dílert fogtak el a fesztiválon a rendőrök.

A Sziget környékén viszont lényegesen kevesebb bűncselekmény történt, mint az elmúlt években. Tavaly 30 autólopás történt, idén 12, és amíg tavaly 74 gépkocsi-feltörést jelentettek a hatóságnak, idén mindössze 17-et - tette hozzá.

  Vége

az oldal tetejére