2024. július 2. 18:00
Románia
Hollandia
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

Eperjes jobban van, elhagyná a kórházat

2012.04.06. 08:52
A Blikk értesülései szerint Eperjes Károlyt jövő héten már hazaengedik, hogy ott lehessen az édesanyja temetésén. A színész a gyász és a túlhajszolt életmód miatt került a pszichiátriára.

A bulvárlap úgy tudja, a Kossuth-díjas színművész már jobban van, egy-két napon belül elhagyhatja a Kútvölgyi Klinika pszichiátriáját, ahová azért kellett befeküdnie, mert túlvállalta magát a színházban és lelkileg nagyon megviselte édesanyja halála.

IMG 0240
Fotó: Nagy Attila

Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója szerint Eperjes "nincs súlyosabb állapotban, mint bárki más, amikor túlhajtja magát. Azért feküdt be a klinikára, hogy kipihenje magát. Jól van, rendesen eszik, iszik. Megbeszéltük a színház ügyeit és a jövő évadot."

Mint ismert, Eperjes Károly március 19-én döntött úgy, hogy otthagyja az Új Színházat, annak ellenére, hogy mély barátságot ápol a színház új igazgatójával, Dörner Györggyel, sőt a hírek szerint még lobbizott is a kinevezéséért. A döntés mögött az állhat, hogy Eperjes állítólag csak három rendezővel lett volna hajlandó együtt dolgozni, de az Új Színház a velük való kizárólagos munkát nem biztosította.

Pozsgai Zsolt, a színház főrendezője azt mondta, valóban ajánlottak Eperjesnek olyan szerepet, és rendezőt, akikben a színész nem bízott. "Én nagyon szeretném, ha fiatal rendezőkkel dolgozna együtt, akik esetleg megújulást hozhatnak az ő színészi pályáján. Viszont egy Kossuth-díjas művészről beszélünk, tehát azt gondolom, eldöntheti kivel szeretne együttműködni. Ha találunk rá módot, akkor az Új Színházban újra láthatják majd." - mondta a szinhaz.hu-nak a rendező. A színház vezetése szeretné, de nem lát arra esélyt, hogy a színész náluk folytassa a pályáját. Eperjes Károly az Új Színház-beli munkája mellett a veszprémi színházban volt művészi tanácsadó, áprilistól teljes állásban fog ott dolgozni.