Pszichiátrián kezelik Eperjest

2012.04.04. 12:20 Módosítva: 2012.04.04. 15:37
A Blikk értesülései szerint Eperjes Károlyt a Kútvölgyi Klinika pszichiátriai osztályán kezelik, barátai szerint túlhajtotta magát. Eperjes nemrég otthagyta az Új Színházat, annak ellenére, hogy az új igazgatóval mély barátságot ápol.

A bulvárlap úgy tudja, hogy nem az Új Színházban lett rosszul Eperjes Károly, hanem a szerettei vitték be a klinikára a hét végén.

A Kossuth-díjas színész a barátai szerint túlhajtotta magát, úgy, mint számtalanszor korábban, de eddig egyszer sem került kórházba emiatt. A Blikk bejutott a kórházba, ahol megtalálták a színészt, aki azonban nem kívánt hosszan válaszolni arra a kérdésre, hogy mekkora a baj. "Köszönöm szépen az érdeklődést, de hagyjuk" - válaszolta, majd elköszönt.

IMG 0240
Fotó: Nagy Attila

Délután fél háromkor a veszport.hu újabb információkkal szolgált Eperjes ügyében, eszerint Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója meglátogatta a színészt a kórházban, és elmondása szerint Eperjes maga vonult be a klinikára. "Ennek oka az volt, hogy tüdőgyulladása elhúzódott, az arra szedett antibiotikumok pedig jelentősen megviselték immunrendszerét. Emellett ugyanúgy dolgozott és járta az országot, de alvászavarai miatt nem tudta kipihenni magát. A fővárosi Kútvölgyi Kórházban egyrészt erre van lehetősége, másrészt kiderülhet, mi is pontosan az alapbetegsége. Ehhez pedig a pszichiátriai osztályon találtak megfelelő körülményeket" - mondta a lapnak Oberfrank Pál.

Mint ismert, Eperjes Károly március 19-én döntött úgy, hogy otthagyja az Új Színházat, annak ellenére, hogy mély barátságot ápol a színház új igazgatójával, Dörner Györggyel, sőt a hírek szerint még lobbizott is a kinevezéséért. A döntés mögött az állhat, hogy Eperjes állítólag csak három rendezővel lett volna hajlandó együtt dolgozni, de az Új Színház a velük való kizárólagos munkát nem biztosította.

Pozsgai Zsolt, a színház főrendezője azt mondta, valóban ajánlottak Eperjesnek olyan szerepet, és rendezőt, akikben a színész nem bízott. "Én nagyon szeretném, ha fiatal rendezőkkel dolgozna együtt, akik esetleg megújulást hozhatnak az ő színészi pályáján. Viszont egy Kossuth-díjas művészről beszélünk, tehát azt gondolom, eldöntheti kivel szeretne együttműködni. Ha találunk rá módot, akkor az Új Színházban újra láthatják majd." - mondta a szinhaz.hu-nak a rendező.

A színház vezetése szeretné, de nem lát arra esélyt, hogy a színész náluk folytassa a pályáját. Eperjes Károly az Új Színház-beli munkája mellett a veszprémi színházban volt művészi tanácsadó, áprilistól teljes állásban fog ott dolgozni. Oberfrank elmondása szerint jövő héten már Veszprémben fog dolgozni Eperjes.