Több milliós jutalom kulturális vezetőknek

2013.08.29. 09:13
Nemcsak a BKV és az önkormányzatok vezetői kaptak magas jutalmakat a nyári szünet előtt, de Nemcsák Károly és Dörner György is.

Több önkormányzati és több kulturális vezető is milliós jutalmat kapott még a nyári szünet előtt, írta meg a a HVG a Hír24- re hivatkozva. Az adatokat a Hír24 kérte ki az önkormányzattól. Jutalmat kapott többek között, méghozzá 4 millió forintot Vitézy Zsófia, Orbán Viktor unokatestvére, aki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjeként kapta a magas jutamat, ám azóta már más beosztásban dolgozik, szeptember 1-től a brüsszeli Magyar Intézet igazgatója. Amikor a jutalmat kapta, új kinevezéséről már lehetett tudni.

Igen szép jutalmat kapott Nemcsák Károly a József Attila színház, és Dörner György az Új színház vezetője, bár azt már az Index is többször megírta, hogy mindkét színház elvesztette nézői egyhamadát és sokszor kongó nézőtér mellett játszák a darabokat. Mindezért a két igazgatót több mint 3 milliós jutalom illette meg. De jutalmat kapott Eszenyi Enikő is, a Vígszínház igazgatója, ő 4,3 millió forintot vihetett haza.