Még fél évig tart az Erzsébet tér felújítása

2013.10.07. 13:44 Módosítva: 2013.10.09. 11:03

Megkezdődik az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park fejlesztésének második üteme. A bontási és építési, valamint rekonstrukciós munkálatok a tervek szerint fél évig tartanak - közölte az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.

A beruházó a központ kivitelezésére nettó 1,6 milliárd forintot, a környezet rendezésére mintegy nettó 400 millió forintot fordít. A teljes költsége várhatóan nem haladja meg a nettó 2,5 milliárd forintot. Az Erzsébet tér érintett területének rekonstrukciójához állami pénz nem szükséges.

Muraközy Péter, az Akvárium Klub vezető programszervezője korábban elmondta, hogy a klub Bajcsy-Zsilinszky út felőli, most lezárt részén egy 1500 fős, európai színvonalú koncertterem létesül, ezzel olyan könnyűzenei központ jön létre, amely régóta hiányzik Budapestről.

A beruházás eredményeképpen az EKKP lépcsője melletti, jelenleg raktárként használt 1000 négyzetméteres teremben alakítják ki az Erzsébet Műhelyt, amely elsősorban a nagycsaládosok és hátrányos helyzetűek - az Erzsébet-program célközönsége - számára kínál kedvezményes árú programokat. A park is számos családi rendezvénynek, termelői piacnak, fesztiválnak, télen korcsolyapályának ad otthont, míg a Deák tértől a Szent István-bazilika felé vezető sétányt kiszélesítik.

A térszinten kiszélesítik a sétányt, megújulnak a zöldfelületek, a burkolatok, az utcai bútorok, csakúgy, mint az Akvárium Klub és a Fröccsterasz. A Design Terminál változatlan helyen, még bővebb tartalommal újul meg fél év múlva, miközben folyamatosan üzemel és továbbra is várja a látogatókat.