Máris túladnának a Vajna-árverés forgatókönyvein

2019.12.10. 09:08

Nem sokkal a szombati Vajna-árverés után, máris az interneten próbálnak túladni a budapesti Nagyházi Galériában elárverezett holmik egy részén. Több bőrkötéses forgatókönyvet is a kikiáltási ár sokszorosáért kínálnak az e-Bayen, írja a Blikk.

A skarlát betű forgatókönyvének kikiáltási ára 50 ezer forint volt, kilencvenezerért kelt el, az eBayen pedig több mint fél millió forintért kínálják. Eladók még a Hajszál híján, a Reneszánsz ember, a Jákob lajtorjái és A hold hegyei című filmek forgatókönyvei is.

Andy Vajna özvegyének rosszul esett az új tulajdonosok leleményessége, a lapnak azt nyilatkozta:

Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább. Az aukciót részben jótékonysági célból szerveztük meg, abban reménykedve, hogy Andy tisztelői és a filmrajongók licitálnak majd. Már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat.

Ahogy az Index is beszámolt róla, szombat délután tartották Andy Vajna magángyűjteményének aukcióját a budapesti Nagyházi Galériában, ahol több mint kétszáz tárgyat kínáltak eladásra, köztük egy Munkácsy-tanulmányt, fényképeket és egy 40 darabos videókazetta-válogatást.

A producer "máig szivarszagú, Malibut idéző" Bentley Continental GTC-jének a kikiáltási ára 10 millió forint volt, végül csupán 15 millióért ment el. A 20 millió forintért kínált Rambo-kések, amikért Geszti Péter is odáig volt, végül nem keltek el, csak tévedésből licitáltak rájuk.