Stork Natasa lett a legjobb színésznő New Yorkban

captures chrome-capture-2022-9-25 (1).png
2022.10.25. 16:27
Stork Natasának, a Veszélyes lehet a fagyi főszereplőjének ítélték a legjobb színésznőnek járó kitüntetést a New York-i Filmhéten. Szilágyi Fanni első egész estés filmje november közepén érkezik a hazai mozikba, és egy egypetéjű ikerpár viharos kapcsolatát mutatja be.

A produkciót a New York-i Filmhéten láthatta először a külföldi közönség. A fesztivál évről évre olyan nemzetközi válogatással várja a közönséget, amelyben a már befutott rendezők mellett az elsőfilmes alkotók is bemutatkozhatnak. Fontosnak tartják a moziélmény megújítását és azt, hogy támogassák a nemzetközi filmeseket, bemutatva a művészet összetartó erejét. A film a Nemzeti Filmintézet elsőfilmeseket támogató Inkubátor Programjában készült, Szilágyi Fanni rendezésében.

A történet egy egypetéjű ikertestvérpárról szól, akik a külső hasonlóságok ellenére különböznek: Éva gazdag feleségként neveli kisfiát, míg a radiológus Adél munkájába menekül a magány elől. Egy nap belép az életükbe Ákos, aki megtestesít mindent, amire a két nő vágyik.

Nagyon boldog vagyok, és hálás Szilagyi Fanni rendezőnek és mindazoknak, akik ezen a filmen dolgoztak. Általában igaz, de itt fokozottan, hogy egy szerep megformálásához elképesztő csapatmunka szükséges. Ez a díj közös elismerés. Bízom benne, hogy a magyar közönségnek is tetszeni fog ez az érzékeny és varázslatos történet

– meséli a közleményben a kettős főszerepet alakító, díjnyertes színésznő.

Stork Natasa korábban az Indexnek mesélt a film forgatásáról és a közös munkáról Szilágyi Fannival. 

Fannival négy éve dolgoztunk először A csatárnő bal lába életveszélyes című rövidfilmben , amit ő rendezett, én pedig a főszereplő voltam. Ez csak egy négynapos forgatás volt, de azóta élt bennem egy erős érzés, hogy még dolgunk van együtt. Azt nem tudhattam, hogy Fanni is így gondolja-e, ezért a – szó legjobb értelmében – nagyon felkavaró volt, amikor elhívott erre a kettős szerepre

– mondta a színésznő. 

A Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi főszereplésével készült film producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte.

A Veszélyes lehet a fagyi itthon országszerte november 17-től lesz látható.

(Borítókép: Stork Natasa a Veszélyes lehet a fagyi című filmben. Fotó: Mozinet)