Martin Scorsese számára érthetetlen Quentin Tarantino visszavonulása

2023.10.27. 07:25
Martin Scorsese új filmjét, a Megfojtott virágokat népszerűsítve interjút adott az Associated Pressnek. Az egyik riporter arról kérdezte a rendezőt, hogy mit gondol Quentin Tarantino közelgő visszavonulásáról.

Tarantino évek óta arról beszél, hogy 10. filmje után visszavonul, mert egy kiegyensúlyozott minőségű és feszes életművet akar hátrahagyni. Tarantino várhatóan utolsó filmje éppen most forog. 

Egyszerűen nem tudom

– mondta Scorsese, amikor szóba került Tarantino visszavonulásának témája. A riporter arról is kérdezte a rendezőt, hogy ő akkor másképp van-e felépítve, mint Tarantino. Scorsese igennel felelt. 

Ő egy író, ez egy teljesen más dolog. Én történeteket találok ki, és más emberek által kapcsolódom a történtekhez, különböző eszközökkel. Azt hiszem, ez egy eltérő folyamat. Bárcsak csak egy szobában ülhetnék, és regényeket írhatnék, nem filmeket, hanem regényeket alkothatnék

– fejtegette Scorsese, hozzátéve, hogy még mindig nagyon kíváncsi mindenre, és ezért mindig megtalálja a módját annak, hogyha érdekli valami, azt filmre is vigye. 

Ha Tarantino valóban visszavonul, akkor még csak a hatvanas éveiben fog járni, amikor maga mögött hagyja a rendezést. Scorsese eközben 80 éves, és még mindig fáradhatatlanul alkot.