Meghalt Jakab Csaba, Chuck Norris és Jean-Claude Van Damme magyar hangja

DMARC20181124010
2024.01.11. 10:33
Hetvenéves korában meghalt a magyar szinkronszakma egyik legikonikusabb alakja, Jakab Csaba. A színész olyan nemzetközi sztároknak kölcsönözte magyar hangját, mint Chuck Norris, Denzel Washington, Jean-Claude Van Damme vagy Kurt Russell.

A csornai színész középiskolás éveit Algírban, Algéria fővárosában töltötte. Noha építészmérnök édesapja szerette volna, hogy nyomdokaiba lépjen, Jakab Csaba ifjú korától tudta, hogy az ő helye a színpadon van. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán sajátította el a szakma alapjait, olyan színházakban játszott többek közt, mint a Vígszínház, a Szigligeti Színház vagy a József Attila Színház.

A texasi kopó, a helyszínelő, a harcművész

Filmszerepeket az 1980-as évektől vállalt, valamint olyan ikonikus előadásokban is szerepelt, mint az István, a király. Noha számos színdarabban, tévé- és nagyjátékfilmekben is többször láthatták a nézők, sokan ikonikus szinkronszerepei miatt emlékeznek a színészre. Rengeteg nemzetközi sztár magyar hangját adta, úgymint Chuck Norris, Denzel Washington vagy Jean-Claude Van Damme.

Olyan emblematikus sorozatokban hallhattuk a színész hangját, mint a Csillagkapu, az Alias, a Walker, a texasi kopó vagy a CSI: A helyszínelők. Televíziós műsorokban is többször vállalt szerepet. Utoljára élő adásban 2023-ban láthatták Jakab Csabát a nézők. A Sztárbox című műsor első adásában töltötte be a ringspeaker szerepét.

A Blikk tette közzé a színész halálának hírét. Jakab Csaba 70 éves volt. 

(Borítókép: Chuck Norris amerikai színész és Jakab Csaba színész, Chuck Norris magyar szinkronhangja 2018. november 24-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport