Rimai Ádám

Ez az új könyv kihívás elé állítja az olvasót Ez az új könyv kihívás elé állítja az olvasót

Olyan gyorsan mozgunk a káoszban, hogy abban nincs kielégülés.

3 órája

A Mount Everest nem tűri a komikus feldolgozást A Mount Everest nem tűri a komikus feldolgozást

Hamisítással is megvádolták a hegyről szóló film alkotóit.

5 órája

Utcára került művészek, akik a nyomorból merítenek Utcára került művészek, akik a nyomorból merítenek

Átadták a 2022-es Az év alkotása díjakat.

június 1. 19:33

Közel három méter magas, nagyjából százkilós trash art szoborral melegít a csatorna az új Transformers-film előtt. Az Optimus fővezért ábrázoló alkotást Bajári Zsolt, Szalay Dávid és Drabik Tamás szobrászművészek készítették. Az újrahasznosított hulladékból született mű alapanyagául nagyjából 80-100 kilogrammnyi kidobásra ítélt autóalkatrész, 5 kg alumíniumdoboz és 80-100 kg elektronikai hulladék szolgált, úgymint laptopalkatrészek, mobiltelefonok, nyomtatók, magnók, billentyűzetek, vízforralók és egyéb kisgépek.

A kollégák elhozták a régi szerszámaikat, amiket már nem használnak, és ezeket szintén beledolgoztuk az alkotásba. A kisfiam régi játék autójának kereke is belekerült. Érdekes élmény volt megtapasztalni azt is, milyen szétverni például egy mobiltelefont vagy darabjaira szedni egy régi billentyűzetet

– meséli Bajári Zsolt a hozzánk eljuttatott közleményben.

Az óriási Optimus fővezér május 13-tól június 7-ig tekinthető meg az Aréna Plázában. Ezt követően más európai országokba is ellátogat az újrahasznosított fővezér. Júliusban Csehországban, augusztusban pedig Lengyelországban vendégeskedik majd.

A Paramount ezzel az ötlettel szeretné népszerűsíteni az újonnan érkező Transformers-mozifilmet, amelyhez nyereményjátékot is hirdettek azok között, akik a helyszínen, élőben is megtekintik a fővezér szobrát.

 

Az énekesnő erőteljes, új dallal lepte meg a közönséget az 58. ACM-díjátadón. A countryzene élő legendája tavaly márciusban visszautasította a Rock and Roll Hall of Fame-be iktatását – arra hivatkozva, hogy ő alapvetően country- és nem rockzenész.

Végül mégis elfogadta a gesztust, az ezzel járó kihívásnak pedig igyekszik eleget is tenni. Jelenleg novemberben debütáló, kimondottan rockzenei albumán dolgozik – amelynek stílszerűen Rockstar lesz a címe –, de ízelítőnek az ACM gáláján előadta a közelgő album egyik dalát, a World On Fire-t.

Az alapvetően globális politikát kritizáló dal egyszerre idézi Ozzy Osbourne, a Roxette és Dolly Parton saját stílusát, amihez egy nagy adag gospel is csatlakozik.

 

A Zeneakadémia nagytermében vastaps zárta a Keller András vezényletével megszólaló Mozart-nap Zárókoncertjét. A közönség a rendezvény megkoronázásaként hallhatta a g-moll szimfóniát, a d-moll zongoraversenyt, valamint a grandiózus Jupiter-szimfóniát.