Nagyot bukott hétvégén a Szuperbojz

2009.11.03. 08:46
Michael Jackson filmjét 21 781-en látták Budapesten, második a Fel! című Pixar gyártású rajzfilm a Walter Matthauról mintázott öregemberrel. A toplista meglepetése Kabay Barna új filmjének a bukása volt.

Ezen a hétvégén általában kevesebben vettek mozijegyet, a This is It és a Fel! után már a harmadik, negyedik helyezettet is alig nézték a fővárosi mozikban. A Rémségek cirkuszára csak 6 254-en ültek be, Az időutazó feleségére 5 000-en.

De térjünk a toplista legnagyobb itthoni bukására, amit Kabay Barna új filmje, a Szuperbojz produkált. Az Index is nehezen emésztette meg, hogy forgatókönyv és szakértelem nélkül akartak a nézőknek egy egészestés dolgot kreálni, de a fővárosi nézők szigorúbbak voltak, 2 834 elszánt mozizón kívül meg sem nézték.

A 2 834-as nézőszám alapján a film a 8. a toplistán, a bevétel alapján még lejjebb, a 11. helyre csúszott. 3,5 millió forintos indítás pedig nem számít soknak egy 30 millió forintos állami támogatással készült filmtől, mégha ez visszatérítendő is.

Ez még rosszabb eredmény, ha tudjuk, hogy Kabay Barna-Gyöngyössy Bence hárommal előző filmje, a Rudolf Péter főszereplésével készült Egy szoknya, egy nadrág 2005-ben Budapesten az első hétvégén 23 268 nézőt hozott, amivel akkor a 6. legnézettebbként induló magyar film lett. (1989 óta 2005-ig A miniszter félrelép című vígjáték indított a legjobban: 50 000-en nézték meg az első négy napon.)

Egyébként a remake-gyártóként elhíresült pár filmjeinek az össznézettsége is csökkenő tendenciát mutat: Az Egy bolond százat csinál 144 ezer nézőt hozott, míg az egy évvel korábbi Egy szoknya, egy nadrágra százezerrel többen voltak kíváncsiak. Vagyis erre 40 ezer néző jutna, de az indítása alapján úgy tippeljük, hogy ennyien sem fogják megnézni.

A toplistán hiányosak a Palace Cinema adatok.