Jennifer Anistont végre nézik a mozikban

2011.02.28. 10:54
Gnómeó és Júlia című 3D animáció vette át február utolsó hétvégéjén az észak-amerikai mozis toplista vezetését 14,2 millió dolláros (2,8 milliárd forint) bevétellel. A toplistán Nicolas Cage a végére került, pedig most debütált, Jennifer Aniston a negyedik helyen szerepel, pedig nem premierfilm.

A Shakespeare-adaptációs 3D családi mesét három hete mutatták be, de most lett első. A Liam Neeson Az ismeretlen férfi című thrillertől vette át a vezetést, ami ezen a hétvégén a harmadik lett.

Második a Farrelly testvérek legújabb filmje, az Elhajlási engedély (Hall Pass). A rendezőktől megszokott Jim Carrey helyett Owen Wilson főszereplésével készült film 13,4 millió dollárt (2,6 milliárd forint) hozott. A Dumb és Dumberrel befutott testvérek új filmje az indítása alapján az Agyő, nagy ő-höz hasonlóan nem jut 40 millió fölé.

A Kellékfeleség (Just Go With It) című Adam Sandler-film még mindig a negyedik helyen áll. A címszereplő Jennifer Anistonnak rég nem volt 80 millió dollárt összehozó mozija.

A most négy Oscart nyert, II. Erzsébet apjáról szóló film, A király beszéde hatodik helyen áll: a kritikusok rokonszenve és a szájhagyomány hetek óta az észak-amerikai toplistás filmek között tartotta. Az Oscarra jelölt mozik közül erre váltottak jegyet legtöbben a jelölések bejelentése óta: az utóbbi hónapban 57 millió dollárt (11,2 milliárd forintot) áldoztak rá Amerikában, összesen 114 milliót.

A youtube-on és az MTV-n szerzett rajongóinak köszönhetően még mindig jól teljesít a Justin Bieberről készült dokumentumfilm, a Never Say Never 3d: 9,2 millió dollárral a hatodik.

A Féktelen harag 3d akció viszont a kilencedik helyre került 5,1 millió dollárral. Nicolas Cage-nek ez a második bukása idén. Az hagyján, hogy a film a Tolvajtempó 3d-sített változatának készült, de Tolvajtempónak gyenge lett (bár kritikusunk lelkes volt), 3d-ként pedig negatív rekordot döntött.