Videóbiblia a Da Vinci-kód ellen

2006.05.03. 14:10
Ahogy közeledik a Da Vinci-kód bemutatója, egyre több egyházi méltóság emeli fel szavát a film ellen. Van aki bojkottot hirdet, van aki dvd-evangéliumtól várja a megváltást, írja a hollywood.com.

A Vatikán nemrég arra szólította fel a katolikus híveket világszerte, hogy ne nézzék meg a filmet. "Ez a film támadás a keresztény hit ellen" - fogalmazott Angelo Amato bíboros, vatikáni tisztségviselő. Egy keresztény szervezet pedig kiadja az Újtestamentum tíz dvd-s filmváltozatát, válaszul a két hét múlva moziba kerülő Da Vinci-kódra.

"Fontosnak tartjuk, hogy párbeszéd kezdődjön a hitről. A Da Vinci-kód bemutatója kitűnő alkalom arra, hogy elgondolkodjunk a hitünkön, a hit gyökerein" - nyilatkozta David Kirkpatrick, a videóbibliát kiadó Good News Holdings elnöke.

"Szerintem A Da Vinci-kód kifejezetten jó könyv, remek fikció. A filmváltozat biztos hatalmas kasszasiker lesz" - tette hozzá Kirkpatrick, aki mielőtt áttért volna a keresztény dvd-k kiadására, a Paramount Pictures gyártási igazgatója volt 1989-93 között.

A WatchWord Bible a komplett Újtestamentumot feldolgozza. Az eredeti, szentföldi helyszíneken forgatott filmet végig narráció kíséri, és feliratok segítik az eligazodást a történetben. A komplett, tíz dvd-ből álló szett huszonhat órás, de ez nem rettenti el a híveket: a kiadó már 140 000 előjegyzést vett fel a videóbibliára.